Naučite da kažete DA i NE tačno kada treba

O značaju sopstvenog vremena se često govori, od tema poput kako da ga najbolje iskoristite do tema o tome kako da ga ne trošite na nekonstruktivne situacije ili one koje vam prosto ne prijaju. U tom kontekstu, neretko pričamo i o tome da treba naučiti da se kaže ne u pravim trenucima.

Mnogima teško pada saznanje da je nekada zapravo neophodno reći ne, a još teže činjenica da to treba i sprovesti u delo. Ipak, svako od nas je, na kraju krajeva, primoran da vremenom to nauči. Međutim, ono što je još važnije je naučiti da raspoznate tačno kada je momenat da se nečemu kaže NE, a u istoj meri, kada treba reći i DA. A nekada čak te dve mogućnosti dovode do istih rezultata.

Kako to mislimo? Uzmimo za primer da ste odlučili da počnete da uzmete časove jezika – za to je svakako potrebno odvojiti određeno vreme. Svaki put kada krenete na čas vi ujedno govorite DA učenju i NE svemu ostalom što biste mogli da radite u tom trenutku.

Isto tako, kada odlučite da više obratite pažnju na svoj način ishrane i ono što vašem organizmu treba, potrebno je da u pravom trenutku kažete DA svemu što vam prija i NE onome što vam smeta. Taj izbor vam Wellness svakako može olakšati jer i bilo da izaberete DA ili da izaberete NE, činite nešto dobro za sebe.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija