Nega za prelepu i zdravu kožu posle sunčanja

Svi volimo da leškarimo na blagom suncu uz neku dobru knjigu i ceđeni sok – idiličan letnji dan. Ali ništa od toga ne vredi ako ćete se posle toga osećati i izgledati kao rak. Koži je potrebna nega posle svakog sunčanja, kako bi se oporavila i zadržala svoju lepu boju.

Treba imati na umu da je sunce, ma koliko korisno bilo zbog vitamina D, krivo za 90 posto bora koje dobijamo tokom života.  Zato je potrebno da se neguje posle svakog izlaganja suncu da biste usporili njegova loša, a najbolje iskoristili dobra dejstva.

Voda

Sunce izaziva dehidraciju i zato bez vode (najbolje one sa malo limuna ili bosiljka) ne idite nikuda. Dehidracija može izazvati glavobolje, pa se možete u krajnjem slučaju poslužiti lekovima (što je uvek lošija opcija od prirodne). Ali, ako niste za tablete probajte i sa pićima za oporavak posle dehidracije, i naravno sa mnogo vode.

Tuširanje

Posle sunčanja, obavezno se istuširajte, najbolje je sa nekim blagim gelom za tuširanje, hidratantnim, ali nikako nemojte trljati kožu i ne koristite pilinge. Negujuća ulja ili hidratantnu kremu je najbolje da nanesete na mokru ili vlažnu kožu.

Pomoć iz ormarića

Posle svakog sunčanja osećate da je vaša koža malo drugačija, zategnuta i suva. Vapi za hranom – osvežavajućom, kao i vaše telo. Gel aloa vere je u tom slučaju odličan izbor – nahranite kožu sa ovom prirodnom kremom. Ljiljanovo ulje deluje neverovatno kada je u pitanju nega crvenila posle sunčanja i sprečavanje ljuštenja kože. Ona vam pomaže da zadržite boju koju ste dobili i leči blage opekotine. Pomešajte ga sa hidratantnim mlekom za telo (pola-pola) namažite debeo sloj te mešavine i ostavite da deluje sat, pa čak i dva.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija