Od soka do kore – iskoristite limun!

Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na planeti, s obzirom na svoje benefite možemo ga svrstati u kategoriju – superhrane. U nastavku teksta saznajte kako sve možete iskoristiti limun.

Sada već klasičan recept za celokupno poboljšanje zdravlja podrazumeva svega pola limuna i čašu vode – napitak koji nam svakog jutra može pomoći da hidriramo čitavo telo i pri dužoj primeni može dovesti do poboljšanja celokupnog zdravstvenog stanja našeg organizma.

Limun se neosporno može koristiti na razne načine i svi njegovi delovi su korisni, ne moramo imati nikakve ,,otpatke’’. Kada napravimo limunadu možemo koru iskoristiti za čišćenje lica jer se limun  pokazao kao efikasno sredstvo u uklanjaju nedostataka na našoj koži. Samo uzmite ranije opran limun i kada ga iscedite iskoristite unutrašnju stranu kore i očistite čitavo lice, a nakon nekoliko minuta isperite.

Takođe, sok od limuna osim za zdrav osvežavajući napitak – limunadu, možemo koristiti i kao sastojak za prirodnu masku za kosu. Tako će dprineti sjajnijoj i zdravijoj kosi samo posle nekoliko upotreba. Čist limunov sok  u kombinaciji sa kamilicom može i posvetleti našu kosu pri redovnoj upotrebi od nekoliko nedelja.

Izrendana limunova kora je takođe sjajan sastojak u kolačima i keksevima. Ukoliko želite što pre da isprobate ukus limuna pomešan sa nanom i Wellness keksom, trknite do najbliže radnje i uživajte u novom osvežavajućem ukusu koji vam je Wellness pripremio. Dolazak do ukusne užine nikada nije bio lakši.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija