Oporavak kose nakon letovanja

Vratili smo se s letovanja. Bilo je divno – sunce, plaže i slana voda. Bogatiji smo za jednu novu uspomenu, ali letovanje najviše posledica ostavlja na našu kosu, verovatno jer je najmanje štitimo, a najviše je izlažemo suncu. Šta sada? Kako oporaviti ispucale krajeve, a da to ne podrazumeva previše odsečene kose?

•          Idealno bi bilo kada bi bar malo skratili krajeve neposredno nakon letovanja, bar 1 cm, neprimetno je, a može dosta osvežiti kosu.

•          Pronađite preparate koji najviše odgovaraju vašem tipu kose i negujte je redovno. Međutim, ne treba isprobavati preskupe proizvode koji u sebi sadrže previše hemijskih sastojaka, možete tako zasititi kosu i učiniti je još oštećenijom. Bazirajte se na preparatima koji imaju što više prirodnog sastava i manje mirisa, nežniji su i korisniji. Prirodne maske koje možete napraviti  kod kuće su najbolji izbor. Neka vaš izbor, u zavisnosti od tipa kose, budu sastojci poput meda, ricinusovog ulja, kokosovog ulja, mleka...

•          Trudite se da što manje tretirate kosu. Zaboravite na peglanje i feniranje kose bar na neko vreme i stilizujte je na ,,prirodan način’’.

•          Vitamini i minerali su ključni za zdravu kosu, tako da unosite što više voća i povrća. Leto nam pruža veći izbor zdrave hrane pune neophodnih vitamina za našu kosu, tako da prionite na pravljenje raznih salata!

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija