Popravite raspoloženje!

Svima se događa da nam raspoloženje opadne u toku dana, ili da nekoliko dana uzastopno budemo mrzovoljni i da nam nije ni do čega. Negativnim mislima preokupiramo sebe, ali i loše utičemo na naše okruženje. Nekada nije moguće naterati sebe da kada nam nije ni do čega nabacimo osmeh tek tako, ali možemo se potruditi da misli okrenemo u suprotnom pravcu i  stavimo ružičaste naočare, koliko god bio siv dan.

U popravljanju raspoloženja nam može pomoći meditacija – svakog jutra ili večeri odvojite 15 minuta da sedite u tišini i duboko dišete, tako dobijate dovoljno energije za predstojeći dan.

Veoma je važan i zdrav način života. Redovna fizička aktivnost koja može podrazumevati i samo šetnju od sat vremena dnevno pomoći će nam u izbacivanju negativne energije i učiniće da se osećamo zadovoljnije. Takođe, zdrava ishrana bogata vitaminima i mineralima povoljno utiče na našu psihu, te samim tim postajemo srećniji. Kako kažu –,,u zdravom telu – zdrav duh’’.

Najvažnije, optimizam koji sami gradimo nam dosta može pomoći da se osećamo zadovoljnije i da lakše prihvatamo svakodnevne nedaće. Ukoliko nam se dogodi nešto loše, treba racionalno prihvatiti situaciju i pozitivno misliti, jer kako kažu psiholozi, pozivitivne misli ,,ne mogu’’ veoma brzo pretvore u ,,mogu’’’.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija