Potpuno izmenite enterijer uz nekoliko malih saveta

Svima nam je ponekad potrebna promena, bilo da se radi o frizuri, načinju odevanja, promeni partnera ili životnog okruženja. To je potpuno normalno, i iznenađujuće je koliko promena enterijera može uticati na vaše raspoloženje. Zabluda u koju mnogi veruju jeste da je za izmene u vašem stanu potrebno mnogo vremena i još više novca. To ne samo da nije slučaj, već neretko male izmene mogu da daju maksimalne rezultate, iznenadili biste se koliko samo promena pozicije kreveta donosi drugačiju i svežiju perspektivu u vaš dom.

Istaknite jedan zid

Vrlo jednostavan način da promenite svoje okruženje bez prevelikih ulaganja jeste da odaberete jedan zid u prostoriji, naglasite ga bilo nekom intenzivnijom bojom ili tapetama. Jarke nijanse odmah privlače pažnju i to je odličan način da oživiš prostor za život, a da tvoji troškovi ne budu veći od cene jedne kantice boje. Zvuči veoma jednostavno, i jeste, u tome je poenta, ali morate imati na umu nekoliko stvari. Recimo položaj zida, tehnički možete odabrati bilo koji zid, ali je najbolje da taj zid bude fokusna tačka u prostoriji, na primer u dnevnoj sobi je najbolje da to bude zid na kome su police sa knjigama ili slike.

Osvetljenje je vrlo bitno

Prva stvar koju morate da uradite, jeste da se postarate da nemate jedno centralno osvetljenje u prostoriji. Uz samo jedno svetlo stvari mogu da izgledaju previše sterilno, i svetlost ne dolazi do svih uglova. Trudite se da koristite i zidno i podno osvetljenje zajedno, da ne potiče sve iz istog izvora svetlosti, nego se ravnomerno raspoređuje po prostoriji iz različitih uglova. Idealno bi bilo da u jednoj prostoriji imate kombinaciju svetala. Razmislite o tome koje svetlo kod vas prednjači, čime ga možete zameniti i gde treba popuniti rupe. Jedna lampa za čitanje je dovoljna da soba zasija drugim sjajem.

Igrajte se sa teksturama i detaljima

Teksture su odlične ako želite da izmenite enterijer vašeg doma. Akcentovani jastučići od različitih materijala i nijansi, mogu da donesu posebnu vrstu atmosfere vašoj sobi, i pomognu da vaša soba izgleda kao ona sa naslovne strane magazina. Biće vam potreban jedan mali šoping ili vešte ruke, te od materijala po izboru vrlo brzo možete napraviti veliki broj jastučića. Razmišljate o upotrebi različitih materijala, metala, pletenih korpi, ćebadi i drveta, kako biste oplemenili svoj prostor. Uspešan dizajn enterijera se upravo i meri po kombinovanju i uklapanju kontrasta.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija