Povratak sa odmora

Povratak na posao posle višenedeljnog odmora većini predstavlja težak period, sledi navikavanje na rano ustajanje i dan koji je preokupiran obavezama. Nakon odmora voleli bismo da se ne prihvatimo odmah silnih obaveza koje su nas čekale dok smo se kupali negde daleko od kancelarije, ali posao čeka. Imamo nekoliko korisnih saveta koji vam mogu pomoći da se što pre naviknete i opet prionete na posao i budete produktivni.

•          Sa odmora bi prvenstveno trebalo da dođete dan ili dva ranije, kako biste se psihički pripremili za posao i dobro naspavali pre vraćanja na nove radne pobede.

•          Kada dođete na posao  zamolite kolege da organizujete jedan kraći sastanak kako bi vas uputili u najnovija dešavanja u firmi i ukazali vam na neke promene, ukoliko su se dogodile dok ste bili odsutni

•          Kada prikupite sve najnovije informacije sledi organizovanje. Selektujte svoje obaveze i napravite plan za narednih nedelju dana. Bez panike raspodelite svoje obaveze i imajte cilj. Vraćajte se radnim navikama strpljivo i polako, bez pritiska i misli kako nećete stići sve da završite. Najbolje bi bilo da se prvo prihvatite lakših zadataka, dok se ne vratite u rutinu.

•          Najvažnije - budite pozitivni i nasmejani, jer ćete tako i svoje stanje uma učiniti pozitivnijim i što lakše prevazići period navikavanja.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija