Pravi razlog zašto stalno otkazujete planove

Ako ste letnju sezonu proveli veoma aktivno, često izlazili i provodili vreme van kuće koliko god je to bilo moguće uz standardne obaveze, a sada polako primećujete da vam se, malo po malo, sve manje izlazi i da ste počeli da odbijate pozive svojih prijatelja, pa se sad pitate zašto je to tako, napravili smo listu najčešćih razloga zbog kojih vam se ovo dešava i kako to da prevaziđete.

  • Uhvatio vas je sezonski umor. Prolećni umor je opštepoznata pojava – osećate se malaksalo dok vam se telo priprema na vremenske promene. Međutim, malo je poznato da se ovakva vrsta umora javlja tokom svake smene godišnjih doba. Kada, posle aktivnog leta, osetite umor, poželite zaista da se “skrasite” u kući i, naravno, želja za izlascima iz iste se smanji. Ono što možete da uradite da to sprečite je da uvedete neku aktivnost koja bi vas inspirisala da izlazite i koja bi vam održavala nivo energije. Svakako, za brzo podizanje energije, Wellness keks je uvek dobro rešenje.
  • Jednostavno volite da budete kod kuće. Znate kako kažu: “Sto ljudi, sto ćudi”, nismo svi isti i nije nam svima neophodna ista količina socijalizacije sa drugima. Ipak, da ne biste dođli u situaciju da se osećate izolovano od sveta, uvek možete planirati stvari kojima se zaista radujete i koje jedva čekate da se dese. Ta vrsta iščekivanja će vas sigurno inspirisati da izađete iz kuće.
  • Umorni ste zbog posla. Iako je to sasvim normalno i zaista svi imamo periode kada posao oduzima dosta energije, važno je napraviti svestan izbor ka tome da kreirate život kakav želite. Ukoliko to podrazumeva dosta socijalnih interakcija, nema razloga da ih sebi uskraćujete zbog drugih životnih faktora. Postavite drugačije granice kada je posao u pitanju i umor će sam od sebe polako nestati.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija