Pravilan raspored obroka u toku dana

O navikama u ishrani se mnogo govori, a fokus je najčešće na pravilnom odabiru namirnica. Koliko god taj izbor bio važan, drugi činilac koji se ređe spominje je svakako vreme obroka. Ono bitno utiče na energiju i raspoloženje, naročito kada se raspored obroka pretvori u rutinu koju na isti način primenjujete svakodnevno.

Organizam na taj način uvodite u balans i metabolizam se ubrzava. Pravilno raspoređivanje obroka ima za cilj pravilan unos nutritijenata i optimalno funkcionisanje procesa u organizmu, a samim tim i dobar osećaj tokom celog dana i odlično zdravstveno stanje. Ovakvim načinom ishrane nećete dozvoliti svom organizmu da žudi za hranom. Kada uspostavite ritam, više nećete znati drugačije da funkcionišete. Alarm će se sam aktivirati i znaćete da je vreme za sledeći obrok.  Pre svega ljudi koji imaju redovne obroke imaju bolju kondiciju, i mentalnu i fizičku.

Nasuprot tome, osobe koje preskaču obroke češće osećaju umor i imaju manje koncentracije, a istraživanja pokazuju i da se prejedaju kad dođu kući, što rezultira nepotrebnim nakupljanjem suvišnih kilograma.

Sledeći put kada zaboravite ili poželite da preskočite obrok setite se svih loših indikacija koje takvo stanje izaziva i pronađite brzinsku zamenu za nadoknadu energije. Predlažemo da u torbi uvek imate neki od ukusa omiljenog Wellness keksa koji će vas zasititi za čas i dati vam dovoljno energije koja vam je potrebna do sledećeg većeg obroka u toku dana. Pratite savete i uživajte u zdravim navikama!

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija