Prihvatite ljude onakvim kakvi jesu

Prihvatite sami sebe

Veliki je broj ljudi koji nisu zadovoljni sami sobom. Nisu zadovoljni svojim izgledom, ličnošću. Ali nisu svesni da svaka osoba posumnja u sebe ili u svoj izgled u nekom trenutku. Najbitnije od svega je da zapravo prihvatite sebe takvim kakvi jeste. Možete imati uzore i nekoga na koga ćete se ugledati, ali ne pokušavajte da ličite na njih. Svaka osba je ličnost za sebe – zato je važno da prihvatite sebe.

Prihvatite svoje misli

Stalno čujete savete da uvek treba da se misli pozitivno. To ponekad ume da bude iritantno, zar ne? Kao da vi ne znate da treba da mislite pozitivno i da ,,posle kiše sija sunce’’. Ne možete pobeći od negativnih misli, nekad jednostavno treba pustiti da te misli odu same od sebe, jer time sazrevate i težite pozitivnom stavu.

Prihvatite svoje bližnje

Verovatno da niste zadovoljni svim ljudima koji čine vaše okruženje. Možda vam smeta neko iz kruga porodice, neki kolega sa posla, prijatelj, ali šta možete da učinite po tom pitanju? Možete li vi da utučete na te ljude? Možete li ih promeniti? Najjednostavnije je da ih prihvatite kakvi jesu.

Prihvatite svoje emocije

Nikad nemojte bežati od svojih emocija, bilo kakve da su – pozitivne ili negativne. Ako se opirete negativnim emocijama, nikada nećete moći da im se oduprete, morate se suočiti sa njima. Budite svesni činjenice da u životu nije sve belo, a ni crno, i da pozitne emocije i negativne čine ravnotežu u našim životima.

Prihvatite svoja ograničenja

Tek kada postanete svesni ograničenja i kada ih prihvatite, tada ćete moći da smognete snage i volje da ih prevaziđete. Dokle god se borite protih njih, stojite u mestu, ne možete napredovati nikako. Jedino čovek koji prihvata sebe onakvim kakav jeste može da učini nešto za sebe i da radi na tome kakav želi da bude.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija