Pripremite svoju kožu za hladno vreme

Hladan vazduh može biti grub prema koži, naročito kada je lice u pitanju. Pored prilagođavanja proizvoda koje koristite, postoje i određene namirnice koje mogu prijati vašoj koži tokom zime. Pored toga, sve naše odluke vezane za to kako i gde provodimo vreme mogu pomoći našoj koži. Danas sa vama delimo nekoliko ključnih saveta.

  1. Unosite dovoljno tečnosti. Ovo je savet koji možete dobiti maltene u bilo koje doba godine, ali deluje logičnije u letnjem periodu nego u zimskom. Međutim, i u zimskom periodu hidratacija je bitna, samo što vodu možete zameniti čajem.
     
  2. Tečnost nije dovoljna. Morate je kombinovati sa vitaminima i mineralima koje možete unositi u svoj organizam kroz voće i povrće. Antioksidanti koji se nalaze u voću i povrću će pomoći u borbi protiv starenja kože lica. Bazirajte svoju ishranu na povrću, ali vodite računa o količini voća koje unosite zbog šećera koje voće sadrži, a koje vaše telo može teško podneti.
     
  3. Vodite računa o temperaturi u prostorijama u kojima boravite. Svima nam je prirodno da unutra bude što toplije, naročito kad je napolju kijamet, ali nemojte se prepustiti ovom iskušenjem. Neka temperatura bude malo niža, a vi nosite malo više odeće i pokrijte se bolje. Na ovaj način ćete bolje spavati tokom noći, a tokom dana ćete biti budniji.
     
  4. Zaštitite se od sunca. Da, još jedan savet koji važi i zimi! Još je bitniji zimi, jer većina nas misli da sunce nije toliko opasno tokom hladnijih dana. Međutim, nije tako. Sunce i dalje može da našteti vašoj koži. Ako provodite vreme napolju, obavezno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom. Šešir ili kačket uvek pomažu, kao i odeća koja pokriva kožu.  Visok procenat UVA zraka i dalje prolazi kroz atmosferu, a to može naškoditi vašoj koži i pospešiti znake starenja.

 

 

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija