Pripremite vaš organizam za leto

Nakon duge zime i kišovitog proleća, napokon nam dolazi očekivano leto. Dani su duži, sunce je tu da nam održi dobro raspoloženje, a mi se osećamo kao da imamo više energije i vremena za sve što nas čeka u toku dana.

Ipak, upravo zbog te promene vremena i drugačijeg ritma života koji nas očekuje tokom leta, dobro je pripremiti se za leto i mentalno i fizički. Mi vam dajemo nekoliko ideja kako da ova promena prođe što lakše i kako da se osećate dobro tokom smene godišnjih doba.

Prvo, pratite svoj ritam spavanja. Iako duži dani znače da ćete imati više energije i da ćete umor kasnije osećati, to ne znači da treba da poremetite svoj ritam spavanja. Ukoliko ne možete da zaspite u slično vreme kao i ranije zbog svetla, budite uporni i ležite u krevet u isto vreme dok vam se organizam ne navikne na spoljašnje promene.

Drugo, pokušajte da polako uvedete promene u svoju rutinu vežbanja. Na višim temperaturama je teže raditi jače treninge jer se i temperatura samog tela mnogo brže poveća. To ne prija svakome, pa ako ste među onima kojima ne prijaju visoke temperature, razmislite o laganijem tempu vežbi. Takođe, leto je idealna prilika da se sportom bavite napolju.

Poslednja važna stvar za vaše funkcionisanje tokom leta je da obratite pažnju na ishranu. Obroci koji su laganiji leti mnogo više prijaju, a organizam ni ne traži tešku hranu već onu koja osvežava i koja vas lako drži sitim. Wellness je za leto pripremio novi ukus koji će vas osvežiti u svako doba dana – limunanu. Ovog leta probajte nešto novo i uvrstite nove ukuse u svoj dan.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija