Projekat – napravite sopstvene jastučnice

Ukoliko volite jesen i sve što ona donosi sa sobom, sigurno su vam udobni, mekani džemperi omiljeni deo odeće. Pravo je vreme da krenete u kupovinu novih džempera koji će se uklopiti u vaš stil, a koji će vas grejati. A šta da radite sa starim modelima?

Imamo predlog za vas. Za još udobniji dekor i ušuškavanje kakvo samo jesen i zima pružaju, napravite sopstvene jastučnice! Sve što vam je potrebno za ovaj mini projekat, koji će vam, pritom, ispuniti vreme nedeljnog popodneva, su:

  • stari džemperi (u dobrom stanju)
  • jastuci
  • metar
  • kreda
  • dugmad
  • konac i igla

Savetujemo da pre pravljenja jastučnica, džempere operete u toploj vodi tako da se malo skupe. Kada budu suvi, okrenite ih na naličje i prostrite na ravnu površinu i stavite jastuk preko. Označite kredom gde treba seći džemper sa tri strane (tako što ste ostavili 5 centimetara viška sa svih strana), a četvrtu stranu ostavite pored šava. Sklonite jastuk, stavite čiode sa 3 strane džempera kako se ne bi pomerale ivice i pažljivo isecite. Ušijte 2 strane, a jednu obavezno ostavite neušivenu. Okrenite vašu novu jastučnicu na pravu stranu, stavite jastuk unutra, a na otvorenoj strani jastučnice ušijte dugmad. Koristite bilo koji dugmad, ali za jaszučnice od debljih džempera preporučujemo veću dugmad. Zakopčajte jastučnicu i vaš novi, mekani jastuk je gotov!

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija