Prolećno raščišćavanje stvari kojih se možda ne biste setili

Kada čujete reči „prolećno čišćenje“ verovatno prvo pomislite na detaljno čišćenje svih prostorija vašeg doma, uključujući i one koje često zaboravimo. Proleće je vreme kada se sve budi i kada mi, radosno, dočekujemo novu sezonu i nove avanture. Kada očistimo prostor u kome živimo osećamo se lakše i spremnije za nove pobede. Međutim, osim klasičnog prolećnog čišćenja, postoje još neke stvari koje biste možda mogli da „raščistite“ iz svog života, a do sada vam to nije palo na pamet:

  1. Brojevi telefona – ukoliko vaš imenik sadrži ogroman broj nepotrebnih kontakata, sada je idealno vreme da rezimirate koji su vam zaista neophodni a koji ne. Ako u vašem imeniku postoje brojevi osoba kojih se ni ne sećate, šanse su jako male da ćete taj broj ikada okrenuti – prosto ga obrišite.
  2. Aplikacije – dosta aplikacija koje imate na telefonu sigurno koristite svakodnevno, međutim svako od nas verovatno ima i neke koje čuva „za svaki slučaj“. Ako vam te aplikacije nisu važne i ne koriste vam u vašem svakodnevnom životu, vreme je da ih obrišete i oslobodite prostor na vašem telefonu.
  3. Kalendar – ako spadate među one osobe koje sve obaveze, posebne datume, rođendane i događaje zapisuju u kalendar, možda bi trebalo da obratite pažnju da li je zaista sve što tamo piše vama zapravo u planu. Događaje koje ste uneli, a nećete stići da na njih odete svakako možete izbrisati. Rašćišćavanjem kalendara dobićete priliku da razmislite šta vam se zaista radi i slobodno vreme ispunite tim aktivnostima.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija