Pronađite malo vremena za sebe

Život je ispunjen kako pozitivnim tako i negativnim stvarima, i koliko god se trudili da vodimo organizovan život, pored svakodnevnih obaveza stres je teško izbeći. Zato je jako važno da odvojite malo vremena samo za sebe i organizujete kratke pauze koji će vam napuniti baterije.

Dnevna rutina – Organizujte se tako da svakog dana odvojite vreme za odmor. Pronađite aktivnost koja vas ispunjava, bilo da je to čitanje knjiga, gledanje omiljene serije ili jednostavno odmaranje uz muziku i šolju kafe. Koliko god vam to deluje nemoguće, ukoliko se dobro organizujete videćete da makar 20 minuta uživanja dosta znači.

Pokrenite se – Novi plan ishrane i trening će značajno poboljšati vaše zadovoljstvo. Dovoljno je da jednom nedeljno sebe stavite na prvo mesto i krenete na trčanje ili opuštenu šetnju u prirodi.

Uredite svoj kutak – Poželjno je da izdvojite jedan kutak u svom domu i uredite ga po svojoj želji. Čak i kuhinjski sto u večernjim časovima može jednostavno postati vaše omiljeno mesto za uživanje. Dok svi ukućani spavaju, pustite omiljenu muziku, pretražujte omiljene portale i grickajte Wellness. 

Prihvatite pomoć - Iako ste ubeđeni da većina obaveza u domaćinstvu zahteva vašu ruku, svakodnevne zadatke možete rasporediti i na ostale članove domaćinstva, u skladu s njihovim mogućnostima. Važno je da postavite granice i znate kada je vreme za odmor.

Napravite prostora i za onu osobu koja ste bili pre braka ili porodice. Sigurno u vašem životu postoji neka nikad završena knjiga, neodgledana serija ili prijateljica s kojom se dugo niste videli. Ako se posvetite hobijima i aktivnostima koje vas ispunjavaju – bićete vedrije i raspoloženije devojke, prijateljice, majke i žene.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija