Sami napravite držač za nakit

Ako volite da nosite nakit, znate da je jako važno i gde ga držite. Postoje razne dekorativne kutije za nakit kojima možete i ulepšati svoj prostor, pored toga što imaju svoju glavnu funkciju, a to je da nakit držite na jednom mestu. Problem sa ovim kutijama, doduše, je to što se ogrlice, narukvice i minđuše često pomešaju tako da ih je teško razdvojiti što može predstavljati problem, pogotovo ako negde žurite i nemate vremena da razdvajate nakit. Zato vam dajemo nekoliko predloga kako da napravite sopstvene držače za nakit koji će izgledati lepo, a biće i funkcionalni.

Za viseće minđuše vam predlažemo da napravite držač od rama i materijala po vašem izboru: to može biti čipka, mrežica ili bilo koji drugi materijal koji vam se dopada. Pravi se tako što zalepite materijal čvrsto na poleđinu rama i to tako da je potpuno ravan. Ukoliko ima potrebe, uglove dodatne učvrstite tako što ćete zakucati u svaki ugao po ekser. Ram potom okačite ili postavite na mesto koje želite i možete kačiti svoje minđuše.

Držač za ogrlice možete napraviti na sličan način, osim što vam u tom slučaju nije potrebna tkanina već kukice. Izaberite veličinu rama tako da, kada se ogrlice okače, ne vise preko rama ako planirate da ga držite na stolu ili komodi. Ako planirate da ga kačite, izbor je na vama. Kukice zakucajte duž jedne unutrašnje ivice rama na razmaku od jednog centimetra i vaš ram je spreman da postane držač za ogrlice.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija