Saveti za lakše ustajanje ujutru

Nedelja je veče. Opuštate se i pripremate za sutrašnji dan. Ako je prva misao koja vam prođe kroz glavu u ovakvoj situaciji „kako ću sutra da ustanem“, ovaj tekst je baš za vas. Nevezano od toga u koje tačno vreme vam počinju obaveze, osobama koje ne vole i ne umeju da ustaju ujutru uvek teško podnose to ustajanje. Bilo da su vam obaveze fiksne svakog dana ili imate prostora da manipulišete vremenom, rano ustajanje vam može mnogo pomoći da svoj život uredite.

Prva korist od ranog ustajanja je svakako i rano leganje u krevet – dokazano je da je san između 10 uveče i ponoći najkvalitetniji i da se vaše telo i mozak u tom periodu najviše regenerišu. Sa druge strane, kada ustanete ranije nego obično, imate priliku da dan započnete na način koji vama najviše odgovara. A pravo pitanje je, kako postati ranoranilac? U nastavku pročitajte nekoliko jednostavnih saveta koji vam mogu pomoći u tome.

  1. Sklonite telefon od kreveta – pod pretpostavkom da vas budi alarm na telefonu i da, ako vam je telefon pri ruci, taj alarm veoma lako možete odložiti jednim pokretom prsta, logično je da držanje telefona van domašaja kada se budite može mnogo pomoći u tome da se lakše budite. Naime, ukoliko budete morali fizički da ustanete iz kreveta da biste ugasili alarm, verovatnoća je mnogo manja da ćete se u krevet vratiti, pogotovo ako znate da vas obaveze čekaju.
  2. Svoje omiljene aktivnosti radite ujutru – poslužite se ovim malim trikom ukoliko imate problema sa ustajanjem jer ćete tako vremenom navići svoj mozak da se raduje jutru. Ako znate da vas čeka nešto što volite ranim jutrom, biće vam mnogo lakše da se probudite.
  3. Dajte sebi dobar povod za rano buđenje – ako ste noćna ptica, sigurno se noću osećate bolje i produktivnije, a jutra su vam sama po sebi teška. Međutim, ako zaista želite da promenite svoj ritam, dobro razmislite šta vam je važno i zbog čega želite da ustajete ranije – nećete imati jači motiv od toga.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija