Sitnice koje će vam popraviti dan

Kada razmišljamo o tome kako da budemo srećniji i kako da popravimo svoje raspoloženje i svoj dan, uglavnom mislimo o nekim velikim stvarima do kojih je teže doći. Ređe nam padaju na pamet sitnice koje čine život lepšim iz trenutka u trenutak. Dajemo vam nekoliko ideja šta možete uraditi kako biste bili radosniji svakog dana:

  1. Odvojite nekoliko minuta u toku dana da pozovete voljenu osobu i ispričate se sa njom. Čak i kratak razgovor sa nekim do koga vam je veoma stalo a koga ne viđate redovno, daće vam podstrek i učiniti vaš dan lepšim.
  2. Istražite svoj kraj i pronađite novi omiljeni kafić. Ovo mesto može postati vaše mesto gde pijete kafu sami, skupljate energiju za predstojeći dan ili se opuštate nakon napornog dana.
  3. Ustanite ranije nego inače. Bilo da imate fiksnu rutinu ili ustajete svakog dana u drugo vreme, probajte da ustanete malo ranije i da posvetite sebi to vreme pre nego što dan uopšte zvanično počne. Mala stvar poput te da vam dan započne natenane će učiniti da vaše raspoloženje bude pozitivno i tokom ostatka dana, kakav god on bio.
  4. Uskladite svoje obaveze tako da možete sebi da priuštite slobodno veče za gledanje nostalgičnih filmova. Omiljeni film iz detinjstva će vas sigurno podsetiti na lepa sećanja i ispuniti pozitivnom energijom.
  5. Isplanirajte neko putovanje. Iako su slobodni dani daleko ili trenutno niste u mogućnosti da putujete, istražite destinacije na koje ste oduvek želeli da odete, raspitajte se gde biste mogli da odsednete, čime da putujete i šta biste sve mogli da iskusite i pustite da vas mašta odvede u daleke krajeve sveta. Ko zna, možda ćete se baš sledeći put kada budete išli na odmor setiti ovih neispunjenih planova pa ćete sebi ostvariti veliku želju.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija