Šta ako nismo dočekali spremni leto?

Napisala Mina Smiljanić (@mina_fu)

Svima nam se sasvim sigurno desilo da nas je letnja vrelina dočekala nespremne i da naša letnja tela nisu u formi u kakvoj bismo želeli da jesu. Da li to znači da treba da odustanemo od ovog leta, ne izađemo iz kuće i odložimo sve do sledećeg? Da li je potrebno da odgovaramo na ovo pitanje? J

Postoji nekoliko trikova i dobrih navika koje mogu da vam nakon kratkog perioda poprave vidno izgled, ali ono što je najvažnije – popraviće vam raspoloženje, te ćete i sebi i drugima izgledati bolje.

  • Svako jutro nakon što se probudite popijte čašu mlake vode. Tako ćete ubrzati metabolizam i izbaciti toksine, a i odlično je za razbuđivanje.
  • Započnite izazov – 30 dana vežbanja svaki dan. Nije potrebno da vežbe budu prenaporne. Budite realni, nemojte da zadajete sebi preteške vežbe od kojih ćete odustati nakon nekoliko dana. Neka one budu jednostavne, ali ukoliko ih budete praktikovali svaki dan barem nedelju dana, osetićete rezultate. Na primer 30 čučnjeva, 20 iskoraka, 10 trbušnjaka, i 10 puta vežbu sa tegovima. Nakon nekoliko dana poželećete sami da povećate broj ponavljanja, samo ukoliko ne odustanete u početku.
  • Hidrirajte se gde god i kad god možete. Držite svoju flašu vode na radnom stolu svaki dan.
  • Pijte limunade, mnogo limunade. A kako biste probudili pravi letnji duh u vama – ubacite Wellness Limunanu u vaš život. Nana i limun čine dobitnu  kombinaciju, koja će vam podići raspoloženje, ali i pročisititi organizam.
  • Pronađite vreme da uhvatite malo sunca posle posla i vikendom. Pronađite neko ne tako posećeno mesto, gde ćete bez blama (ukoliko vas je blam) moći da se otkrijete i osunčate. Čim nabacite malo tena, momentalno ćete sebi biti zgodniji.
  • Nemojte jesti nakon 20h, dozvolite vašem organizmu da svari hranu do jutra. Budićete se lakše, imaćete lepši san i više energije ujutru.

Pridržavajte se ovih dobrih navika i ubrzo ćete shvatiti da ste spremniji za leto nego što mislite.

 

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija