Sticanje samopouzdanja je osnova dobrog funkcionisanja

Postepeno sticanje samopouzdanja

Ništa se ne postiže tokom noći. Ni projekte niste smislile i predstavile u roku od nekoliko minuta. Tako je i sa samopouzdanjem. Potrebno je, dakle, vreme tokom kojeg ćete se fokusirati na one stvari koje radite najbolje i počećete da postižete zapažene rezultate. Novi ciljevi se, zatim, nameću sami, a vi konačno imate vere u to da ćete ih osvojiti.

Postavite pitanja

Ne ustručavajte se da tražite pojašnjenje određenog pojma, zamisli ili plana. Na taj način ćete dobiti potrebne informacije ali ćete i stupiti u kontakt sa ostalima koji nikako ne treba zanemariti. Uz dobar dijalog brže se stiče samopouzdanje.

Prihvatanje poraza

Neuspesi su sastavni deo posla. Međutim, oni nisu izmišljeni da bi se nad njima tugovalo, niti da bi se oborilo na dno naše samopouzdanje. Porazi su, zapravo, dobre lekcije koje nude novo saznanje. Među ovakvim porazima nalaze se i konstruktivne kritike, koje za cilj imaju motivaciju za kvalitetniji rad.

Rizikujte

Nekada je neophodno izaći iz čaure sigurnosti i ugodnosti. Prava ohrabrenja nalaze se u riziku koji preuzimamo kako bismo dostigli viši cilj. Ukoliko bude dostignut, postaje savršen podstrek za naredne uspehe, a ako se prosto ne ostvari, znači da za njega još nije vreme.

 

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija