Sve prednosti cimeta

Karakteristična aroma cimeta često je prva asocijacija na ukusne slatkiše, ali mnogi ne znaju koliko je zapravo delotvoran. Značajan je izvor vitamina i minerala. Sadrži kalcijum, gvožđe, mangan, vitamin C i vitamin K, kao i dijetetska vlakna. Postoji mnogo razloga zbog kojih bi trebalo češće da ga konzumirate:

Poboljšava koncentraciju -  Istraživanja su pokazala da miris i ukus cimeta može poboljšati kognitivne sposobnosti, pamćenje, obavljanje određenih zadataka i da povećava budnost i koncentraciju.

Recite NE visokom nivou šećera u krvi i holesterolu! Istraživanja pokazuju da redovna upotreba cimeta može da smanji nivo šećera u krvi i lošeg holesterola. Samim tim deluje preventivno na pojavu srčanih oboljenja.

Ublažava glavobolju! Ako vas muči migrena, prva pomoć je cimet. Opušta mišiće i deluje umirujuće na ceo nervni sistem.

Recite NE lošoj energiji i slaboj cirkulaciji – Ukoliko se osećate slabo i nemate energije, cimet će vam pomoći da je povratite. Osim što povećava vitalnost, poboljšava i cirkulaciju. Posebno je korisna za ljude koji su osetljivi na hladnoću.

Sastav cimeta takođe značajno utiče na menstrualne bolove. Opušta mišiće i ublažava nastale bolove. Potreban je češći unos za vidljive rezultate.

Pažljivo smo birali sastojke i sa razlogom cimet videli kao najbolji izbor za novi Wellness No Sugar Added. Uživajte u grickanju bez griže savesti!

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija