Svetlost u vašem domu

Kuća nije dom bez malo topline, a ono što tu toplinu najviše pruža je svetlost. Bilo da stan ima mnogo prirodnog svetla ili ne, veštačko svetlo može napraviti veliku razliku u atmosferi svakog stana.

Izbor svetla zavisi od prostorije u kojoj se nalazi, od same veličine prostorije, kao i od funkcije koju treba da ispunjava. Tako, svaka prostorija treba da ima pre svega glavnu rasvetu, obično u vidu lustera. Ovo svetlo treba da bude dovoljno jako da ravnomerno osvetli svaki kutak prostorije u kojoj se nalazi.

Slično tome, jak snop svetlosti je potrebno imati kod svih radnih površina: u kuhinji iznad radne ploče, iznad radnog stola, u kupatilu kod ogledala. Uvek birajte bistre sijalice za ova mesta jer one osvetljavaju prostor mnogo jasnije i bolje od mlečnih.

Za sve ostale kutke doma je izbor vrste i jačine svetla na vama. U zavisnosti od toga da li volite mekano i prigušeno svetlo, možete se igrati sa abažurima koji bacaju senke i koji osvetljavaju tek toliko da ne budete u potpunom mraku. Sa druge strane, lampice poput onih novogodišnjih su veoma popularne u poslednje vreme i stvaraju romantično okruženje gde god da ih okačite. Podne lampe takođe mogu doprineti dekoraciji vašeg doma, pogotovo ako ih postavite blizu neke fotelje – tako ćete postići veoma ušuškan izgled i prijatni ambijent za boravak.

Igranje sa svetlom u vašem domu je najlakši način da napravite različite tipove ambijenta, a možete ga i menjati u skladu sa raspoloženjem ili čak godišnjim dobima.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija