Svi kvaliteti razigranog crvenog voća

Različite boje voća i povrća imaju drugačije dejstvo na vaše zdravlje. Kako biste mogli ispravno da se hranite i dovede svoje telo u pozitivno stanje, potrebno je da konzumirate prave namirnice. Ukoliko ste se uželeli bobičastog voća, pravo je vreme da počnete da uživate. U nastavku delimo sa vama nekolilo činjenica zašto je crveno voće dobro za vaš organizam:

Hrana crvene boje u sebi sadrži likopen koji pomaže telu da se reši štetnih slobodnih radikala i pomaže kod sprečavanja zgrušavanja krvi. Čak utiče i na odlaganje procesa starenja ćelija. Stoga svakako birajte namirnice kao što su jagode, maline i višnje. Ima li osobe koja ne voli ovu vrstu voća? Možete se prepustiti savršenom ukusu ne razmišljati o kaorijama.

Među najpopularnijim crvenim voćem svakako su jagode. Sadrže mnogo folne kiseline koja je osobito važna ženama koje planiraju trudnoću. Vitamin C obično povezujemo s agrumima, ali  jagode su jednako dobar izvor. Da li ste znali da 8 manjih jagoda sadrži više vitamina C od 1 narandže.

Posle jagoda, naravno slede maline. One sadrže mnogo vlakana koja smanjuju loš holesterol i osiguravaju dobro varenje. Elagitanin koji sadrže, takođe pomaže u obnovi mišića i značajno jača imunitet.

Za koje god crveno voće da se odlučite ove sezone, sigurno nećete pogrešiti. Pre svega ih lako možete pronaći zajedno u novom Wellness keksu sa ukusom crvenog voća sa jogurt prelivom. Uživajte u svakom zalogaju i ne zaboravite da nije dobro preskakati obroke, tako da je vaša dnevna užina obezbeđena.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija