Trik da učinite vikende dužim

Da li se često nalazite u situaciji da tokom cele nedelje, a pogotovo petkom, razmišljate o predstojaćem vikendu, samo da bi vam taj vikend proleteo i pre nego što ste svesni šta se desilo već je ponedeljak i vreme je za posao?

Jedna velika greška koju većina zaposlenih ljudi pravi je da tokom vikenda ili odmora konstantno razmišljaju o povratku na posao u ponedeljak ne shvatajući koliko je to zapravo loše i kontraproduktivno. Jedan od trikova koji je veoma jednostavan i koji možete koristiti da „produžite“ vikend sebi je zapravo da napravite planove kojima ćete se radovati u nedelju veče. Ljudima koji iščekuju nešto lepo vreme uglavnom sporije prolazi jer konstantno razmišljaju o tome, te ako napravite planove kojima se radujete i koji će se desiti na kraju vikenda, može se desiti da vam se percepcija vremena na kratko promeni. Ti planovi ne moraju uopšte biti iscrpni ili dugački poput večernjeg izlaska ili putovanja, već male stvari kojima ćete se radovati.

Poenta ovog trika je da prevarite svoj mozak i, umesto da ramišljate o negativnim predstojećim obavezama, počnete da razmišljate o pozitivnim i lepim stvarima koje vas raduju kao i da iskoristite vreme vikenda na najbolji mogući način. Takođe, ljudski mozak uglavnom stavlja značaj na poslednje stvari koje su mu se desile, tako da je veoma moguće da ćete i tokom ponedeljka osećati pozitivne efekte ovog trika poput male euforije i lakšeg buđenja.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija