Trikovi za generalno sređivanje kuće

Koliko ste zaista raspoloženi kad dođe vreme za sređivanje? Savetujemo da napravite dobru atmosferu, tako što ćete pustiti omiljenu muziku. Samim tim, sa dobrom energijom volja za sređivanjem će sama doći. Ukoliko do sada nije, pravo je vreme da vaš dom zablista sa dolaskom proleća. Iskoristite pametno svoje vreme i primenite korisne trikove:

Sređivanje započnite pajanjem i brisanjem prašine sa svih površina. Očistite sve ivice plafona, uglove zidova, garnišne, lustere od paučine. Zatim i knjige, ukrase i police. Ako prašina sa površina završi na podu, nema potrebe za brigom jer ubrzo sledi usisavanje.

Verovatno je da ćete proces usisavanja morati da ponovite nekoliko puta u toku generalnog sređivanja, ali samo tako ćete biti sigurni da ste se oslobodili nakupljene prašine i da vaš dom sada blista. Usisavanje započnite od naudaljenije prostorije u stanu i završite na ulaznim vratima. Dobro proveravajte sve uglove i prostore iza nameštaja, kako vam ništa ne bi promaklo.

Pređite na detaljno čišćenje kuhinje i kupatila i trudite se da koristite što prirodnija sredstva. Pred sam kraj obrišite podove i osvežite tepihe i nameštaj.

Kada ste sigurni da je čišćenje gotovo, pregledajte stvari i predmete koje posedujete, i napravite selekciju onoga što koristite i što vam je potrebno, i onoga što vam bespotrebno zauzima prostor. Isto uradite i sa garderobom i obućom, jer je možda vreme da poklonite ono što više ne nosite.

Generalno spremanje se najčešće obavlja u vreme smene godišnjih doba, a prolećna “generalka” je izraz za detaljno čišćenje koje nijedna domaćica neće propustiti, zar ne?

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija