Ulepšajte život sebi i drugima

Kada nemamo nešto što mnogo želimo, uvek smo u stanju da se žalimo jer nam uvek to malo fali za sreću. Zapravo samo zahvalni ljudi, a njih je nekolicina, u tim „tužnim momentima" su zahvalni na tome što imaju i ne opterećuju se onim što nemaju. Raduju se svakom novom danu i žive u nadi da će biti bolje. I ako ne bude, svejedno su srećni, baš tu gde jesu sa onim što imaju.

Sigurno vam se desilo da od osobe, od koje to najmanje očekujete dobijete reči hvale i od tog trena vam se odmah pojavi osmeh na licu. Pokušajte i vi nekoj dragoj osobi uputiti kompliment, videćete kako to pozitivno utiče na vas. Predivan je osećaj kada znate da ste upravo nekom barem malo ulepšali dan.

Isto tako pokušajte svakodnevno da budete u miru, prvo sa sobom, a zatim i sa svim dešavanjima koje dan nosi, bila ona očekivana ili ne. Poznato je da nemir dovodi do stresa koji dovodi do oboljenja, zato je jako važno da prihvatite svaku novonastalu situaciju kako vam emocije ne bi nosile teret stresa.

Meditirajte kada god imate priliku ili osetite potrebu za nalaženjem mira.

Zagrlite voljene osobe bez nekog posebnog razloga, kažite im da ih volite, osećaj je ekvivalentan sreći koju ste kao dete osetili dok ste bili u zagrljaju roditelja, bake ili deke, simpatije...

Za sreću malo treba, delite je i ušuškajte se svakog dana u taj osećaj.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija