Uredan orman – mir u glavi

  1. Čišćenje

Kao što posebnu pažnju posvećujete generalnom čišćenju svog doma, tako morate da izdvojite i određeno vreme za svoj plakar. Najlakša opcija je da izvadite sve stvari iz plakara. Tako ćete temeljno moći da očistite sve površine. Čistim plakarom ste već pola posla uradili. Operite i garderobu da biste čistu mogli da vratite u orman.

  1. Rešite se nepotrebnih stvari

Najvažnije od svega je da se otarasite garderobe koju više ne nosite. Da li je to stara garderoba, ili vam ne odgovara veličina, nemojte da vam zauzima mesta i pravi lom, jednostavno izbacite je iz svog ormana. Poklonite nekom kome znate da će odgovarati, ili dajte u dobrotvorne svrhe, svakako će nekom značiti, a vama neće više zauzimati mesta.

  1. Organizujte garderobu

U slučaju da nemate, kupite kutije i ofingere, biće vam potrebno da biste organizovali bolje svoj plakar, jer različiti tipovi garderobe se pakuju i skladište drugačije. Košulje, haljine, sakoe, jakne okačite na ofingere, da ne biste morali svaki put da peglate iznova osetljiviju garderobu, a za glomaznije stvari je svakako bolje rešenje da budu okačene nego da se pakuju. Kutije i korpe koristite za kaiševe, ešarpe i nakit. Povedite računa kada je reč o vunenoj garderobi, lepo ih spakujte u plakar sa što manje savijanja da se kasnije ne bi izobličili.

  1. Važne stvari stavite na vidljivo mesto

Garderobu koju najčešće nosite stavite vama na dohvat ruke, da kada uzimate ne pravite lom sa ostalim stvarima. Ostale stvari koje su baš sezonske, kao npr. kupaće kostime smestite u fioke ili kutije i držite na policama koje su ili dosta nisko ili ipak visoko u plakaru.

  1. Povedite računa o klasičnim komadima odeće

Bele košulje, crne pantalone, rolke, te stvari se najčešće koriste i nose, pa je važno da ih održavate svežim. U slučaju da ih dosta često nosite, moguće je da će se pre pohabati, pa tako uzmite u obzir da s vremena na vreme stare komade garderobe zamenite novim.

  1. Slažite stvari po boji

Sigurno među svojom garderobom posedujete više majica iste boje, ili slične nijanse, pa kada slažete stvari u plakar, pokušajte da ih poređate i uparite po bojama. Tako ćete se lakše snalaziti kada budete tražili stvari, a orman će vam izgledati organizovanije.

 

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija