Volumen kose koji će razigrati proleće!

Pored odeće, modernu ženu čini i frizura, zar ne? Nekada je dodatni sjaj u kosi baš ono što nam je potrebno za osveženje. Delimo sa vama nekoliko trikova kako da vaša kosa uvek ima bogat volumen i izgleda savršeno u svakoj prilici.

Bez obzira na to koji tip kose imate, važno je da koža glave i koren budu savršeno čisti. Dvostruko šamponiranje je obavezno. Prirodna ulja otežavaju koren kose, pa ukoliko je ne operete dobro, nećete dobiti volumen od korena. Što se tiče balzama, nemojte preterivati. Stavite ga samo na donju polovinu vlasi i vodite računa o količini preparata koji stavljate. Izbegavajte sve proizvode koji kosi pojačavaju sjaj. Takvi preparati vlasi kose usmeravaju ka podu, a potrebno vam je baš suprotno.

Treba voditi računa i kada je u pitanju četka koju koristite. Kako vaša kosa ne bi izgledala divlje i nemarno, a opet dovoljno stilizovano, detalji igraju jako važnu ulogu. Najbolje bi bilo da četke budu sačinjene od sitnih vlakana koja s jedne strane kosi dodaju teksturu, a sa druge zaglađuju njenu površinu i krote neželjene vlasi koje lete sa strane.

Da bi frizura koju ste napravili trajala, lak za kosu vam je neophodan. Kako biste dobili maksimalan efekat, isprskajte pramen kose i pre stilizovanja, a posle još jednom. Lak držite oko 20 cm udaljen od vlasi, da ne biste preterali sa proizvodom i ulepili kosu.

Zavisno od toga koji je vaš tip kose, potrebni su vam različiti alati koji će vam pomoći u oblikovanju. Da bi kovrdžava kosa dobila volumen, dovoljni su proizvodi za stilizovanje, ali kada je reč o ravnoj, neophodno je da počnete da se poslužite figarom. Da bi oštećenje bilo što manje, pramen držite oko firaga samo nekoliko sekundi i pustite da se sam odvije. Kada završite sa oblikovanjem, tek onda pustite uvijene pramenove i po želji raščešljajte.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija