Za dobro jutro – čaj ili kafa?

Neki ljudi čvrsto veruju da ujutru ne mogu da se razbude bez šolje kafe, dok ipak drugi radije piju čaj kada se probude. Postoji veliki broj diskusija na temu šta je zdravije, ali konkretnog odgovora nema. I čaj i kafa su zdravi, svako na svoj način.

Kafa i čaj, oboje imaju moć da nam daju energiju. S obzirom da kafa sadrži više kofeina od čaja, prirodno obezbeđuje i više energije, ali postoji jedna razlika između kafe i čaja – kofein iz kafe nam brže daje energiju dok čaj deluje sporije.

,,Hoćeš na kafu?’’ Najčešće svakodnevno pitanje koje predstavlja način zbližavanja među ljudima koji je opšte poznat u svim kulturama, u skoro svim sferama života, koji se svakodnevno ponavlja u porodičnom, društvenom, poslovnom okruženju.

Šolja kafe pored funkcije za lakše razbuđivanje ujutru, održanje koncentracije, socijalnog karaktera, ima i mnoge druge benefite, ali ni čaj ne zaostaje za kafom. Iako se smatra da je čaj više lekovite prirode, pa kada imamo prehladu, onda je konzumacija čaja obavezna, takođe čaj opuštajuće deluje na organizam i oslobađa od stresa, koristi se za alergije, mršavljenje, a neretko se pije i u društvu, mahom u zimskom periodu.

Potpunom ugođaju može doprineti Wellness keks. Wellness sa dodatkom ovsenih pahuljica može biti prava kombinacija uz čaj, dok Wellness sa komadićima čokolade je odlična preporuka uz kafu.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija