Zašto je dobro imati mačku u stanu

Da li ste znali da, pored toga što su jako umiljate, imaju i druge jako zanimljive karakteristike. Između ostalog, njihove isceliteljske moći su neverovatne. Mačka ne samo da oplemenjuje vaš prostor već može biti i prirodni lek za mnoge vaše tegobe.

  • Deluje na vas umirujuće. Ove životinje poseduju sposobnost smanjivanja stresa i anksioznosti kod ljudi. Sam zvuk njihovog predenja i mekoća krzna smiruje, zbog čega se osećamo dobro. Izbacuju negativnu energiju. Smanjuju rizik srčanih bolesti, uključujući i moždani udar.
  • Zaceljuje kosti, tetive i mišiće. Sigurno vam još neverovatnije zvuči da imaju terapeutske veštine. Istraživanja su pokazala da njihovo predenje izaziva adekvatnu frekveciju koja stimuliće pokretljivost zglobova nakon povreda.
  • Jača imunitet protiv alergija. Efektivnije je pronaći dobar način za ojačavanje imuniteta nego pokušavati da se izolujete od nezaobilaznih alergija. Dokazano je da su deca koja su od malena sa mačkama, stvorila takozvani zaštitni zid koji im pomaže da se izbore sa drugim alergenima.
  • Bolje spavanje! U slučaju da se osećate usamljeno, vreme je da uzmete mačku. U potrazi za mirnim snovima i toplim zagrljajima, evo savršene ideje.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija