Zašto je dobro primenjivati masažu lica

Pitanje kako održati tonus kože je svakako jedno od čestih pitanja na koje ne postoji jedan odgovor. Zašto je to tako? Tempo života je sve brži, stres i stresne situacije su postale neizbežne, a uz njih i hronični umor, napetost, nervoza i stres. Prvobitno je važno da otklonimo negativne uticaje i pružimo svom licu što bolju hidrataciju. Nakon što pronađete odgovarajuće proizvode za vašu kožu, u svoju rutinu dodajte masažu kao savršenog saputnika u borbi protiv stesa kome je koža izložena.

Masaža lica je metoda koja brzo uklanja bore, dok istovremeno zateže kožu i čini je sjajnijom. Zapravo deluje kao limfna drenaža, tako što ubrzava uklanjanje toksina i viška tečnosti. Masaža istovremeno poboljšava i cirkulaciju lica, čime se koža prokrvljuje i samim tim postaje zdravija, jedrija i lepša. Ne treba izostaviti ni činjenicu da dobra masaža utiče na stimulaciju kolagena i elastina u koži, a na taj način se jedrina kože i blistavost vidi u punom sjaju.

Masaža lica, vrata i dekoltea aktuelna je u mnogim kozmetičkim salonima, što je sjajan tretman za vas i vašu kožu. Međutim, čak i ako nemate dovoljno vremena da sebi priuštite ovakav ugođaj, masažu je vrlo lako primeniti i kod kuće. Potrebno je da pripremite proizvod koji najviše prija vašoj koži (hidrantna krema ili ulje). Masirajte lice nežnim, kružnim pokretima oko 20 minuta. Usredsredite se na delove lica koji su „najpokretljiviji“ – obrazima, čelu i usnama. Za dodatno opuštanje, masirajte i slepoočnice. Efekat je vidljiv nakon kratke primene, a oduševljenje neće izostati!

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija