Zašto treba reći DA smokvi?

Puno energije i osećaj sitosti svima prijaju, a taj osećaj je najbolje postići konzumacijom namirnica koje sadrže i neophodne vitamine i minerale. Suvo voće je idealno upravo za dobijanje svih ovih pozitivnih efekata.

Voće koje često previdimo kada razmišljamo kako da uvrstimo više voća u ishranu je smokva, iako znamo da donosi brojne blagodeti organizmu. U ovom tekstu ćemo pisati o tome zašto treba da kažete DA konzumiranju smokve!

Pre svega, suve smokve sadrže značajan broj vitamina, prvenstveno iz grupe B poput niacina, piridoksina, pantotena i folne kiseline. Čitav B kompleks vitamina važan je za moždane funkcije, a posebno doprinosi dobrom raspoloženju. To znači da kada kažete DA ovoj voćki, govorite i jedno veliko DA dobrom osećaju!

Sa druge strane, minerali koje se nalaze u suvoj smokvi (kao što su kalcijum, cink, kalijum, selen, gvožđe i bakar) regulišu mnoge procese u organizmu. Bakar podstiče proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i tako potpomaže u borbi protiv anemije, dok na primer kalijum niveliše krvni pritisak. Svi ovi minerali poboljšavaju celokupno funkcionisanje organizma tako što ga, između ostalog, ubrzavaju.

Kada metabolizam radi brže, brže izbacuje sve nakupljene toksine a to doprinosi osećaju lakoće. Wellness Yes Digest Plus upravo zato sadrži i smokvu, kako bi vam svakim zalogajem doneo bolje raspoloženje, bolje varenje i dobar osećaj. Sve što treba da uradite je da kažete DA Wellness-u a samim tim i svim ostalim propratnim dobrim osećajima.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija