Zdrave zamene za jutarnju kafu

Jutarnja kafa je neizostavan deo svakodnevnog života mnogih od nas. Bez obzira na to koja vrsta kafe se pije, i nevezano za to koliko kafe posle popijete u toku dana, jutarnja kafa se naprosto podrazumeva. Ako razmišljate o tome da je možda vreme da smanjite unos kofeina, pa ne smatrate ni da je čaj dobra opcija, dajemo vam 4 zamene za kafu koje će vas podjednako dobro razbuditi.

  • Voda – ona sigurno nije prvo na šta pomislite kada pomislite na razbuđivanje. Miris i ukus kafe svakako doprinosi tome da vam dan počne malo lepše, ali je kafa takođe diuretik što znači da vas dehidrira. Ako umesto toga popijete makar čašu vode ujutru, bićete hidrirani i spremniji da započnete dan kako treba.
  • Zdrave masti – retko ćete čuti da se masti preporučuju za konzumaciju ujutru, ali u kombinaciji sa proteinima će vas razbuditi i pripremiti vaše telo za dan koji sledi na najzdraviji mogući način. Iz njih ćete dobiti mnogo energije.
  •  Kakao – seme kakaoa sadrži energetska svojstva što znači da će vas lako razbuditi. Naravno, ne govorimo o kakaou koji se nalazi u čokoladama, već o kakao prahu koji možete dodati vašem doručku. Istina je da kakao sam po sebi ima pomalo gorak ukus ali obogatiće bilo koju kašu ili napitak koji napravite.
  • Vežbanje – poslednji i najbrži način da podignete nivo energije je da vežbate čim se probudite. To ne mora biti ni dugo, ni naporno, dovoljno je uraditi 15 minuta laganih vežbi koje vam prijaju da dan započnete razbuđeni.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija