Kako da pobedite prolećni umor?

Kako da pobedite prolećni umor?

Menjanje godišnjeg doba u velikoj meri utiče na čoveka, te ne čudi što veliki broj ljudi primećuje kod sebe neke od simptoma poput pospanosti, osećaja umora, nedostatka energije i slabije koncentracije. Ali, nema razloga za brigu, u pitanju je prolećni umor, koji je retko ko izbegao.

 

Prolećni umor je pojava s dolaskom prvih dana proleća kada se organizam prilagođava novim vremenskim prilikama. Obično traje od 2 do 5 nedelja, koliko je već organizmu potrebno da se prilagodi novom godišnjem dobu i stanju u kojem se priroda nalazi.

 

Zato je ovo prava prilika da obezbedite svom organizmu zdrave obroke. Obogatite ishranu voćem, naročito citrusima, jabukama i jagodama. Osim voća, vodite računa da se dovoljno hidrirate, najbolje običnom vodom. Takođe, integralne žitarice i mahunarke su odličan izvor antioksidanasa, minerala, proteina i dijetalnih vlakana, a za sve one čiji dan traži dodatan izvor proteina, tu je Wellness Yes Protein Plus sa ukusom čokolade i lešnika.

 

Pored redukovane ishrane bogate vitaminima, otkrićemo vam i jedan trik, kako da ublažite simptome prolećnog umora - boravak u prirodi i na suncu će vam dosta pomoći, jer ćete na taj način povećati proizvodnju vitamina D i tako ojačati imunitet.