Kako da vaš parfem traje duže?

Kako da vaš parfem traje duže?

Kolika god da je njegova cena i kakva god da je mirisna nota, svakako da je jedna od glavnih prednosti parfema njegova dugotrajnost. Međutim, parfem nije uvek uzročnik nedostatka ove karakteristike. Korisno je znati da postoje i pogrešni načini njegovog nanošenja. Pa, ukoliko želite da vaš omiljeni parfem traje duže nemojte praviti sledeće greške:

 

  • Nanosite ga na pogrešna mesta - Zagrevanje pojačava miris i na taj način se najbolje raznosi, pa ga je najbolje raspršiti na mesta na kojima se dostiže najveća telesna temperatura. To su pulsne tačke na vratu, predeo iznad dlana, pa čak i prevoji iza kolena.
  • Nakon nanošenja, naparfemisano mesto trljate - Na ovaj način uništavate njegovu dugotrajnost i raznošenjem ublažavate miris. Najbolje je ostaviti ga da se prirodno osuši ili ga lagano utapkati.
  • Vaš omiljeni pafem je cvetnog ili voćkastog mirisa - Mirisi sa orijentalnim ili drvenastim notama traju dosta duže od cvetnih i voćnih nota.
  • Ne hidrirate kožu dovoljno - Parfem će uvek dugotrajnije stajati na hidriranoj koži. Samo je bitno da vaša hidratantna krema nema jak miris koji bi se mogao mešati sa vašim parfemom i na taj način sputavao njegov pun potencijal mirisa.
  • Čuvate parfem na toplom i osunčanom mestu – Parfemi imaju rok trajanja. Ako parfem promeni boju ili miris počne da se menja, verovatno da je rok počeo da ističe. Adekvatno čuvanje parfema može produžiti vreme koje može stajati bez znaćajnih promena. Zato, birajte tamna i hladna mesta za čuvanje bočica parfema, daleko od radijatora i grejalica.