Napravite domaću kremu za ispucale pete i stopala

Napravite domaću kremu za ispucale pete i stopala

Nesređena stopala pred leto su prava noćna mora svake žene! Tokom hladnijih dana koža na petama je osetljivija, a razlozi za to su hladnoća, nepravilna nega, slabija cirkulacija i nošenje neudobne obuće. Ali, bez brige, rešenje postoji i jednostavno je, potrebno vam je samo malo vremena i upornost.

 

Kako biste rešili problem koji smeta svakoj ženi, napravite domaću kremu za stopala koja će vašoj koži dati mekoću i elastičnost i pripremite vaša stopala za leto. Više se nećete ustručavati da obujete vaše omiljene sandale!

 

Potrebni sastojci:

  • 150g kokosovog ulja
  • 100g šea putera
  • 10 kapi eteričnog ulja čajevca

 

Priprema:

Istopite kokosovo ulje na niskoj temperaturi i zatim dodajte šea puter. Dobro sve sjedinite, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Nakon toga sipajte eterično ulje, izmešajte i stavite u staklenu teglicu. Čuvajte na hladnom mestu.

 

Nakon što se ohladi, kremu namažite na kožu i stopala uvijte providnom folijom ili obujte termo-soknice. Time ćete zagrejati kožu pa će hranljive supstance brže i bolje prodirati u dublje slojeve kože. Odmah ćete primetiti koliko vam je koža stopala mekanija i nežnija.