Napravite sami prirodnu masku za suve ruke

Napravite sami prirodnu masku za suve ruke

Tokom leta naše ruke su dosta suve zbog sunca i vode. Dešava nam se i zimi da su nam ruke dosta suve, pa im je potrebna česta i adekvatna nega, kako ne bi došlo do većih problema! Kada god imate vremena kod kuće, napravite sebi neki opuštajući tretman za negu suvih ruku. Mi vam dajemo predloge za nekoliko prirodnih maski:

 

Med, limun i jogurt – ovo je kombinacija prave letnje maske za hidrataciju ruku. Pomešajte u činiji med i jogurt i zatim dodajte nekoliko kapi limuna. Sve dobro sjedinite i nanesite na ruke. Kada se maska osuši dobro isperite ruke i nanesite kremu za hidrataciju ruku. Dok čekate da vam se maska osuši uživajte u Wellness keksu sa ukusom jogurta i ananasa.

 

Krompir i mleko – možda vam je čudno što je sastojak krompir, koji se retko koristi kada su pilinzi i maske u pitanju, ali ovaj put će vam dosta značiti. Potrebna su vam dva krompira i mleko. On se skuva, zatim izgnječi i tada se doda mleko. Treba da se napravi pasta. Ruke operite i nanesite masku dok je još vruća. Kada se ohladi potrebno je samo da isperete ruke.

 

Šargarepa, pavlaka i maslinovo ulje – i ova maska deluje interesantno zbog sastojaka koji se ne koriste baš često u pilinzima i pakovanjima za negu. Šargarepu izrendajte, dodajte kašiku pavlake i kašičicu maslinovog ulja. Sve sjedinite i nanesite na ruke. Pakovanje držite na rukama sa rukavicama i držite 20 minuta. Nakon toga ruke isperite i stavite kremu.

 

Svaka od ovih maski ima značajnu ulogu kod hidratacije i nege ruku. Napravite sebi prijatan ambijent u svom domu, posvetite vreme sebi i uživajte u nekom od ovih pilinga.