Preporuka za prirodni piling

Preporuka za prirodni piling

Ukoliko imate osetljivu kožu koja je uz to i masna, sigurno da vam njena nega i čišćenje može zadati probleme pogotovo u letnjim danima kada je znojenje pojačano. Ukoliko ste skeptični i kozmetički preparati vam često ne prijaju, možete otvoriti frižider i od svega nekoliko namirnica napraviti prirodni piling za vaše lice.

 

Evo nekoliko prirodnih sastojaka koji pozitivno deluju na kožu lica:

  • Koristite ananas kako biste suzili pore - Usitnjenim komadom svežeg ananasa nežno izmasirajte lice. Ananas sadrži enzim bromelain kao i AHA kiseline, koje nežno pilinguju kožu, sužavaju pore i ublažavaju upale i iritacije. Nakon dva do tri minuta masaže lice isperite mlakom vodom i namažite hidrantnu kremu.
  • Nežno očistite lice jogurtom - Jogurt ima antibakterijska svojstva koja smiruju akne, dok bogatstvo cinkom čisti kožu. Dovoljno je da njime svako jutro nežno izmasirate lice nekoliko minuta, umijete se i nanesete kremu ili serum koji uobičajeno koristite.
  • Koristite bananu kao hidrataciju i piling - Banana sadrži antibakterijska svojstva pa vam može pomoći u borbi protiv akni, ali i umiriti i hidrirati vašu kožu. Izgnječite je sa malo jogurta ili meda, nanesite na lice i nakon što malo odstoji, isperite toplom vodom i nastavite negu kao inače.

 

Kada završite negu kože, uživajte u Wellness keksu sa ukusom jogurta i ananasa i poklonite sebi ugođaj kakav zaslužujete.