Rešite se zanoktica i oporavite kožu na rukama

Rešite se zanoktica i oporavite kožu na rukama

Jedan od detalja koje prvo primetimo na osobi su njene šake. Ženske šake su oličenje nežnosti, međutim, ženska koža svakodnevno ispašta usled raznih okolnosti kao što su – korišćenje deterdženta, hladni dani, nedovoljna nega, dehidrirana koža, itd. Takođe, to za sobom donosi još jednu negativnu pojavu - zanoktice. Sve su ovo faktori koji žene navode na potrage za kremama, manikirskim tretmanima i ostalim poduhvatima koji zahtevaju određeni novac i vreme.

Kako biste uštedeli novac i vreme, u nastavku vam otkrivamo prirodan tretman koji će vam efikasno pomoći u otklanjaju zanoktica.

 

Potrebno je da prvo potopite šake u toplu vodu, a nakon nekoliko minuta isecite i oblikujte nokte, pa drvenim štapićem pogurajte zanoktice ka korenu nokta. Nemojte ih seći makazama, jer zanoktice imaju zaštitnu ulogu sprečavanja prodiranje nečistoća i bakterija u koren nokta. Umesto sečenja, preporučuje se samo nega.

Nakon detaljne higijene noktiju i zanoktica, vreme je da stavite i prirodnu masku i pripremite sebi tretman kao u salonu.

 

Potrebni sastojci:

  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 kašika ricinusovog ulja
  • 1 kašika kreme za ruke

 

Zagrejte ulja da budu prijatne temperature, zatim dodajte kremu za ruke i sve dobro sjedinite. U ovu smesu umočite tufere, nanesite na ruke i preko toga stavite gazu ili pamučne rukavice i ostavite da prenoći. Ujutru ćete se probuditi sa neverovatno mekanim rukama. Javite nam da li ste je probali i kako vam se dopada.