Voće koje oporavlja ceo organizam

Voće koje oporavlja ceo organizam

Zdrava ishrana je uvek u modi. Naš dnevni meni ne može, a i ne sme, da prođe bez ukusnih voćki! Glavna užina i zdrava poslastica, pogotovo u narednom letnjem periodu, je upravo voće koje je bogato vitaminima, antioksidansima i mineralima.

Voće možete jesti uz razne kombinacije, od grčkog jogurta, ovsene kaše i orašastih plodova. Odlično je i u kombinaciji sa Wellness keksom. Ukusno, a jača organizam i imunitet – idealan obrok.

 

Evo i zašto je potrebno da ga konzumirate svakodnevno:

 

  • Ako imate problema sa varenjem – breskva je rešenje! – Da li znate da 100 grama breskve sadrži samo 30 kalorija?  A njena vlakna pospešuju varenje. Takođe, breskva je bogata vitaminom E, koji je važan za cirkulaciju. Breskve mogu i da održavaju vašu kožu zdravom. One prirodno hidriraju vašu kožu, zahvaljujući vitaminima A i C, i često se koriste u kozmetičke svrhe, jer ovi vitamini regenerišu tkivo.
  • Jagode – pobedite toksine u vašem organizmu – Jagode su jedan od odličnih izvora vitamina C, antioksidansa koji je ključan za jak imunitet i zdravlje kože, kao i glavni borac protiv virusa i upala. Da biste zadovoljii dnevnu potrebu unosa vitamina C je potrebno je pojesti samo 8 jagoda!
  • Lubenica (da, povrće je) oslobađa toksine i višak tečnosti - Iako spada u povrće, lubenicu celog života jedemo kao voće. Osvežavajuća je i omiljena porodična poslastica tokom sunčanih dana! Odlična je za oslobađanje viška tečnosti i toksina. Bogata je mineralima, kakav je kalijum, ali i vitamin C.