3 napitka za podizanje imuniteta

Kada dođe do smene godišnjih doba, stiže nam i veliki broj virusa. Važno je pripremiti organizam za predstojeće promene, a koji je bolji način nego unošenjem prirodnih vitamina. Na raspolaganju imate veliki broj načina kako da zaštitite organizam i podignete svoj imunitet, a mi izdvajamo par napitaka koje sami možete kod kuće napraviti u bilo kom trenutku.

  1. Narandža, jabuka i šargarepa

 

Sami možete napraviti ovaj sveže ceđeni sok od narandže, jabuke i šargarepe. Sve što je potrebno je da procedite ili izblendate sve zajedno, zavisi kako više volite. Vitaminska bomba sadrži veliki broj vitamina koji će vas zaštititi od prehlada i pomoći vašem organizmu da se izbori sa virusima. Važno je dobro operete voće i šargarepu pre pripreme.

 

  1. Šargarepa, cvekla, đumbir i kurkuma

 

Ovaj eliksir zdravlja u sebi sadrži jako veliki broj minerala i vitamina. U borbi protiv virusa biće vam odličan saveznik. Pre pripreme je samo važno da dobro očistite sastojke, nakon toga staviti sve u sokovnik ili blender i izmešati. U slučaju da želite još malo da začinite ovaj napisak možete dodati pstohvat bibera i soli.

 

  1. Sok od paradajza

 

Paradajz je sam po sebi izuzetno bogat vitaminima. Za pripremu ovog soka, važno je da paradajz dobro operete i da ogulite koru. Iseći paradajz na sitne komade, stavite u šerpu i dinstajte 30-40 minuta. Nakon toga izgnječite paradajz i procedite kako bi se sok odvojio od pulpe. Ostavite da se ohladi. Nakon toga ga možete koristiti.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija