Tri neodoljiva domaća namaza

 Domaći kikiriki puter

 

Potrebno je:

300 g sirovog kikirikija

Malo maslinovog ulja

Malo soli

 

Priprema:

Kod pripreme ovog namaza je bitno da imate neki jači secko koji će moći da samelje sastojke i da ih pretvori u strukturu paste. Kikiriki prvo prepecite u rerni, koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni, u plehu koji ste obložili peh papirom, oko 15 minuta. Kada se kikiriki ohladi, očistite ga od ljuspica, sgtavite u secka, dodajte so po želji, i meljite dok ne promeni strukturu i pretvori se u pastu. Ukoliko želite da bude malo kremastiji, dodajte malo maslinovog ulja. Stavite ga u teglicu, i eto namaza za doručak koji može da se kombinuje sa Wellness keksom.

 

Namaz od golice i čia semena

 

Potrebno je:

Sirovo seme golice - 150 g

Sirovo seme suncokreta - 150 g

Čia seme - 100 g

Maslinovo ulje

Malo soli

 

Priprema:

U secku sameljite seme golice i suncokret. Dodajte neobrađeno čia seme i malo maslinovog ulja da biste dobili kremastu strukturu. So dodajte po želji. Može se služiti uz Wellness keks po vašem izboru.

 

Kakao namaz

 

Potrebno je:

Sirovi lešnik - 200 g

Kakao prah

Med

Maslac ili kokosov puter

 

Priprema:

U prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, prepecite lešnik oko 10-15 minuta, dok ne potamni i dok ne zamiriše lepo. Kada se ohladi i uklonite ljuspice, stavite ga u secka i lepo sameljite. Dodajte 3 supene kašike kaka, 3 supene kašike meda, kašiku maslaca ili putera od kokosa. Sjedinite sve lepo. Ovaj neodoljiv namaz možete da kombinujete sa Wellness keksom.

 

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija