Aktivnosti sa decom tokom jeseni

Jesen je godišnje doba u kojem imamo toliko mogućnosti da napravimo razne aktivnosti sa decom, kako napolju u parku, tako i u domu. Sa vašim mališanima možete iskoristiti svaki sunčan i lep dan da prošetate i uživate u magiji jeseni. Deca se posebno raduju kada trče po opalom lišću i slušaju kako ono šuška. To su uspomene koje većina nas pamti još iz najmlađih dana. Pravite sa vašim mališanima uspomene koje se zauvek pamte, jer je jesen stvorena za to.

Pored toga, deci možete napraviti još neke zanimljive aktivnosti koje će im držati pažnju. Predlažemo vam sledeće:

  1. Dečiji crteži – tokom ovog godišnjeg doba, postoji nešto magično, priroda je sve prekrila crvenim, žutim i narandžastim nijansama. To je pravi razlog da deci date bojice i papir i izvedete ih u park da nacrtaju prirodu koja ih okružuje. Ako nije lepo vreme, svakako mogu crtati i kod kuće – neka se prepuste mašti.
  2. Potpuri od šišarki – sjajna aktivnost koja će držati pažnju vašim mališanima i ujedno uneti jesen u vaš dom. Prošetajte sa decom do obližnjeg parka i sakupite sa njima šišarke, kestenje, šareno lišće i žireve. Potrebno je da ih dobro očistite, nanesete lepak i preko pospete cimet ili neko eterično ulje. Preko noći ostavite da se dobro osuši. Potpuri će biti spreman sledećeg jutra da unese miris jeseni u vaš dom. Decu možete nagraditi omiljenim ukusom Wellness keksa, jer su vam pomogli u pravljenju mirisnog potpurija.

Potrudite se da u svakom trenutku uživate sa vašim mališanima, jer vreme brzo prolazi, a uspomene ostaju zauvek.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija