Aktivnosti za decu tokom letnjeg raspusta

Da li mnogo grešimo ako kažemo da je leto sinonim za raspust? Ubedljivo omiljeno godišnje doba većine dece, leto predstavlja jednu dugačak i divan period koji uglavnom podrazumeva veliki manjak obaveza a puno zabave. Osim što nema škole, većina aktivnosti kojima se deca bave tokom ostatka godine, prosto ne postoje tokom letnjeg raspusta.

Ovo ih uglavnom veoma raduje, ali, budući da su deca zaista puna energije i da im je potrebno mnogo aktivnosti da im okupira pažnju, jedna od rečenica koju od dece najčešće možete čuti tokom raspusta jeste “Dosadno mi je”.

Pored standardnih načina za provođenje vremena koje vole kao što su gledanje klipova, igranje omiljenih igrica i provođenja vremena sa društvom koje je tu, dajemo vam ideje kako da im ispunite vreme na kvalitetan način:

  • Uvedite ih u svet stripova – postoji zaista mnogo vrsta stripova, a pošto su oni ipak pomalo zaboravljen medijum, sigurni smo da će deci predstavljati novitet i da će lako pronaći svog omiljenog lika koga će pratiti u avanturama.
  • Zainteresujte ih za maketarstvo ili modelarstvo – postoje kompleti za modelarstvo koje možete kupiti, a razlikuju se osim prema oblicima, i prema težini uklapanja. Oni su pogodniji za mlađi uzrast, dok se maketarstvo preporučuje za decu starijeg uzrasta. Obe ove aktivnosti razvijaju bitne kognitivne sposobnosti, a vrlo su i zabavne, pa deca mogu provoditi sate zabavljajući se i kreirajući modele i makete.
  • Naučite ih raznim kućnim poslovima – osim što ćete tako uvesti i bitnu obavezu kojom bi trebalo da se bave od malih nogu, naučićete ih i odgovornosti, a neće imati preterani pritisak jer tokom raspusta svakako nemaju dodatnih obaveza.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija