Da li ste čuli za ear seeding?

Da li ste čuli do sada za ovu vrstu kineske medicine? U pitanju je nova omiljena wellness rutina kod mlađe, a i starije, pretežno ženske populacije.

A da li znate šta je zapravo ear seeding i koliko se razlikuje od čuvene kineske medicinske tehnike - akupunkture? 

Sam naziv ove tehnike se ne odnosi samo na zdravlje ušiju, niti uključuje prave semenke, već se pomoću metode ear seeding pritiskaju određene tačke na ušnoj školjci, kako bi se otklonili određeni bolovi.  

Ovaj metod se već godinama koristi u Kini, a izvodi se tako što se minijaturne minđuše postavljaju na akupunkturne tačne u ušnoj školjci i na taj način se vrši blaga akupresura. Pritisak kojim se stavljaju minđuše na određene tačke može smanjiti stres, poboljšati imunitet i otkloniti određene bolove u telu.

 Razlika u odnosu na već standardnu i svima poznatu akupunkturu je što ear seeding metod ne koristi igle pri izvođenju samog procesa.

S obzirom da ne uključuje igle, ovaj metod možete da praktikujete i samostalno, u vašem domu. Svakako, pre nego što probate da primenite ovaj metod, biće vam potrebna određena edukacija.

Savetuje se da početnici sačekaju da prođe 24h do 48h od postavljanja prve minđuše do postavljanja sledeće, kako bi se izbegli neželjeni efekti. Preporučuje se da minđuše stoje u uhu najduže pet dana i nakon toga bi ih trebalo ukloniti.       

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija