Dnevna šminka tokom leta (II deo)

U prethodnom tekstu smo pisali koliko je važna pravilna i redovna nega lica tokom leta, kako bi koža imala što manje posledica. Ipak, kozmetika nije jedino što nanosimo na lice, treba obratiti pažnju i na šminku koju koristimo. Jasno je da su laganije formulacije neohodne kako bi koža mogla da diše, a ako ne znate šta bi vašoj koži najviše prijalo, u nastavku vam dajemo nekoliko smernica za šminkanje u ovom periodu.

  1. Nemojte koristiti uljane preparate – oni su uglavnom teški i zatvaraju pore, pa je bolja opcija korisiti šminku na bazi hidrirajućih gelova sa zaštitnim faktorom.
  2. Prajmer – ukoliko želite da šminka koju nanesete, ma koliko bila lagana, traje što duže, prajmer prilagođen vašem tipu kože i vašim potrebama će produžiti trajnost šminke. 
  3. Tečni puder – umesto teških tečnih pudera, tokom leta je za pokrivanje nepravilnosti i ujednačavanje tena najbolji izbor – BB krema.
  4. Kameni puder ili puder u prahu – ukoliko imate masniju kožu, ovi puderi su vam sigurno deo dnevne rutine. Ne morate ih se skroz odreći, već samo nanosite laganiji sloj na odabrana područja.
  5. Usne – kao što smo već pisali u prvom delu, usne su možda i najosetljiviji deo lica, pa je vaćno da im obezbedite pravilnu hidrataciju balzamom, a tek nakon toga nanosite i karmin po izboru. 
  6. Maskara – za najlepše rezultate, najbolje je da je nanosite u tankom sloju, a ako želite da budete skroz sigurni da se neće pomeriti, birajte vodootporne formulacije.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija