Homemade letnja maska za lice

Maska od dva sastojka? Zašto da ne? Sigurni smo da ćete ovu masku obožavati i koristiti tokom cele godine!

Za nju su vam potrebna samo dva sastojka, koja sigurno imate u svojoj kuhinji – kurkuma i med.

Za pripremu ove maske ne treba ni mnogo vremena, a ni truda, dovoljno je samo da drvenom kašičicom izvadite med u činiju i dodate kafenu kašiku kurkume u prahu. Sve dobro sjedinite, ali vodite računa kada pripremate masku, s obzirom da kurkuma ostavlja tragove na koži i odeći.

Pre nanošenja maske očistite lice micelarnom vodom i dobro osušite, zatim nanesite masku i ostavite da odstoji 10 minuta. Dok čekate da maska deluje uživajte u vašem omiljenom ukusu Wellness keksa. Nakon toga lice isperite hladnom vodom i namažite hidrantnu kremu koju svakodnevno koristite.

Zašto je med dobar kod ove maske? On predstavlja prirodni antibiotik i može vam pomoći u borbi sa aknama i bubuljicama. Sprečava širenje virusa i bakterija na vašoj koži lica. Med se posebno preporučuje za negu kože lica tokom leta zato što joj pruža dodatnu hidrataciju i negu. Takođe, odličan je i u borbi protiv starenja kože, jer je zateže i čini je mekšom i elastičnijom.

A zbog čega je korisna kurkuma kod ove maske? Kurkuma ima odlično protivupalno dejstvo, te se preporučuje osobama koji imaju masniji tip kože, sklon pojavama bubuljica i akni. Takođe, pored meda i kurkuma je bogata antioksidantima i kao takva utiče na podmlađivanje kože i njeno zatezanje.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija