Jesenja „sheet“ maska koju možete same da napravite

Da li vam se čini da je „sheet“ maska postala veoma popularan proizvod ove jeseni? Razlog tome je što su ove maske vrlo prijatne za kožu, umiruju je, a samim tim se lako i nanose. S obzirom da ove maske predstavljaju pravo uživanje i odmor za kožu, podelićemo sa vama na koji način ih možete sami napraviti u vašem domu.

Za pripremu „sheet“ maske potrebna vam je papirna maska koja se natapa serumom, a zatim se stavlja na lice. Ove papirne maske možete pronaći u drogerijama. Ukoliko ih ne pronađete, može poslužiti i obična papirnata maramica, kojoj je potrebno da napravite otvore sa oči, usta i nos.

Kada ste pripremili osnovu za masku, neophodno je da se napravi i serum. On se pravi na veoma brz i jednostavan način. Potrebna vam je kašika meda, kašika ovsenih pahuljica i pola šolje vrele vode. Sve sajstojke treba izmešati i dobro sjediniti, a zatim i procediti. Sačekajte da se tečnost prohladi pa natopite svoju masku ovim domaćim serumom. Držite je na licu oko 15 minuta, a kada vreme istekne, kožu dobro isperite i ispratite svoju redovnu rutinu.  

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija