Kako čitanje knjiga utiče pozitivno na naše psihičko zdravlje?

Koliko volite da čitate i koliko često? Da li čitanje smatrate zabavom, razbibrigom, opštom kulturom ili svim navedenim?

Kako god da ga posmatrate, nema sumnje da ono pozitivno utiče na nas, na našu kreativnost, maštu i misaone procese, ali da li ima efekta i na samo zdravlje?

Sigurni smo da vam je poznat osećaj mira i zadovoljstva koji nam se javlja dok se lagano udubljujemo u svet knjiga. Ukoliko volite da čitate, baš ovakva situacija je dovoljan znak da je čitanje knjiga važan deo vašeg života, jer na taj način radite na svom mentalnom zdravlju. Ova pojava ima i svoje ime – biblioterapija koja, pored samog čitanja, uključuje i dijalog i refleksiju i samim tim to dovodi do nove dimenzije razumevanja, kada možete dovoljno pomoći sebi a i drugima.

Oduvek se znalo da su se knjige koristile kako bismo mogli bolje da shvatimo druge i svet oko sebe, jer što pre to shvatimo, lakše ćemo se izboriti sa borbama koje život nosi i tako jačati svoju psihu, povećati mentalnu agilnost i poboljšati razumevanje i sebe i sveta oko sebe.

Iskoristite sezonu odmora da se izgubite u svetu knjiga, opustite se i uživajte u omiljenom žanru uz zvuke mora i uz ukus Wellness keksa.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija