Kako da budete ljubazni prema sebi?

Da li ste se nekada zapitali kako možete da budete ljubazni prema sebi? Od malih nogu nas roditelji uče da treba da budemo saosećajni prema drugim ljudima, da im pomažemo i da prema njima budemo ljubazni. Ali gde je u svemu tome ljubaznost prema sebi?

Kada smo ljubazni prema sebi to se u velikoj meri može odraziti pozitivno po naše psihičko, ali i fizičko zdravlje. Na taj način budimo u sebi osećaj sreće i zadovoljstva.

U nastavku teksta vam donosimo nekoliko saveta kako možete da budete ljubazni prema sebi.

  1. Ponašajte se prema sebi kao prema svom prijatelju – onako kao što se i ponašate prema najbližim ljudima. Na taj nači ćete postati saosećajniji prema sebi samima. Dozvoljavaćete sebi propuste na isti način na koji dozvoljavate i svojim prijateljima, te ćete biti i ljubazniji prema sebi.
  2. Zapitajte se kakav vam je odnos prema sebi – Na koji način pričate sa sobom? Da li ste puni podrške prema sebi? Topli? Da li dovoljno brinete o sebi? Zacrtajte sebi cilj koji želite da postignete i neka vam to bude polazna tačka u tome da postanete što ljubazniji prema sebi.
  3. Prihvatite činjenicu da niko nije savršen – život je ponekad težak i bol je sastavni deo ljudskog postojanja. Na ovaj način ćete se povezati sa svetom oko sebe i ujedno nećete biti fokusirani samo na sebe.

Za svaki korak i ceo proces potrebni su volja i trud kako biste na što bolji način celili sebe i bili ljubazni. Budite svesni onoga što se dešava oko vas i poradite na vašem razmišljanju, te ćete se tako promeniti – nabolje!

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija